Program and Basic: Password Guess and Equal Words упражнения с if и if else
Здравейте,
Tези дни започнах дa си измислям задачи, за които смятам, че са по-практичекси насочени спрямо дигиталното ни ежедневие.
Създадох програма за конзола при която входа е валидно потребителско име и парола, а изхода е приветствие за успешно влизане.
Условята са следните:
- Да няма значение дали потребителското име се изписва с малки или големи букви.
- Независимо от това дали въведенто потребителско име е правилно или грешно Винаги да се изписва: "Здравейте " + user + " Моля въведете парола!"
- При успешен вход да се изпише "Добре дошли в системата!" заедно с името на потребителя.
- А при сгрешени потребителско име или парола да се изписва "Въведеното от Вас име или парола са грешни!", така че да не е ясно кои от двете (иемто или паролата) са въведени грешно.
- Валидното потребителско име е: Антон (без значение дали е изписано с малки или големи символи) , а паролата е: pokemonGo
Проблемите, с който не мога да се справя, обаче се състоят в следното:
По точка 2. не успявам да изкарам поздрав спрямо точното име, което съм въвел. Например ако съм въвел "Andrey", ще ме поздрави с "andrey" а не с "Andrey" с главна първа буква, както е въведено в ReadLine.
По точка 3 е по същия начин - При поздрава с Добре дошли в системата , винаги името е изписано с малки букви, а не така както е въведено.
Бихте ли ми помогнали за описаните два проблема?
Ето го и програмният код: pastebin.com/Qi6Lteeg
Благодаря предварително!