Programming Basics Exam - 28 August 2016 - HOTEL ROOM
Половината тестове не минават. Има проблеми при If за June && September. Там някъде ми прави грешни сметки, но не разбирам защо.
Благодаря предварително.
Половината тестове не минават. Има проблеми при If за June && September. Там някъде ми прави грешни сметки, но не разбирам защо.
Благодаря предварително.
1. може month и days направо горе да се дефинират;
month = Console.ReadLine();
days = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
2. смени placeholder-a с {0:f2}, който закръгля до втория знак след десетичната запетая;
3. махни wholePa.ToString() и wholePs.ToString() и ги замени с "Apartment: {0:f2} lv." и "Studio: {0:f2} lv.";
4. дните през Юни, Юли, Август и Септември трябва да са повече от (>14), а не да са 14 или повече(>=14!!!!);
5. махни последния "Console.ReadLine()", той не ти върши никаква работа;
6. не оставяй толкова място между редовете, че е по-трудно кода да се проследи;
7. използвай pastebin.
Успех в обучението! :)
А защо е необходимо да конвертира days при положение, че си е зададена като int и може да я парсне директно?
int days = int.Parse(Console.ReadLine());
Добър въпрос! И аз не мога да си обясня като е зададено по условие. Не знам кво ми е хрумнало тогава. :D
Във връзка със старите задачи от изпити и аз искам да добавя нещо важно.
Аз съм от група JAVA на Programming basics, септември'16
Реших някои от първите задачи от стари изпити, но при проверка в judge, ми дава множество грешки, дължащи се на проблем със закръглянето, и то на 0,0000000???-ниво. предполагам, защото са писани на C#.
Много моля, този проблем да се оправи! Защото на изпита ще пропищят много хора с верни задачи, а системата им е показала, че са грешни.
...Става въпрос за тази задача: http://pastebin.com/ei8Ti0KD
1
5
5
569.6687179487179 , а това е вярното: 569.668717948718
Здравейте, нуждая се от малко помощ. http://pastebin.com/HUu4HBZY това е кода, който въвеждам и получавам 80/100. Какво липсва?
Аз това, което виждам на пръв поглед е правописна грешка:
switch (month)
{
case "may":
case "ocrober": studio = 50; apartment = 65; break;
Да, открих грешката малко след като публикувах във форума, но благорадя за отговора