Бонус Точки - подробности
Здравейте,
Отправям предложение към екипът на СофтУни относно изписването на бонус точките в раздела със записаните курсове.
Малко разяснение как виждам аз нещата:
Редом с оценките от изпита, и цялата друга информация имаграфа, която формира т.нар Бонус точки за всеки записан курс. Именно тези съвсем не са "бонус", а част от тях формират крайната оценка до 100% . Пример, ако изпитът е с тежест 75% и изкарам 95% на него, но нямам присъствия, проекти и тн., най- вероятно ще имам някъде около 5.6 като оценка.
Именно поради тази причина е доста важно как и кое ни носи тези "бонус точки".
На прикачената картинка, може да видите , че точките се дават с висока точност до стотната, но като крайна сума. Това ме навежда не мисълта, че има точни формули за изчисляването им.
Предложението, което мисля че би внесло коректност и прозрачност е вместо крайна сума да се дава информация за коя извън-изпитна активност колко точки сме получили.
Пример:
Екипен проект - х точки
Форум - у точки / като даже тук е още по -интересно на база, коя активност във форума се получават точки и колко/
Присъствия - z точки
Упражнения - ...
Предполагам ясно изложих предложението си.
Надявам се да срещна подкрепа.
Успешен Ден!
Аз съм на максимата, че когато нещо се измерва, то може и да се подобрява. Въпросът е тук да ни дадат само мерните единици.