Arrays and Lists
Сигурно само аз не съм разбрал, но може ли някой да ми обясни какво точно са Split() i Join() от лекцията за масиви?
Сигурно само аз не съм разбрал, но може ли някой да ми обясни какво точно са Split() i Join() от лекцията за масиви?
Split() най- просто казано разделя input-а ти по подаден от теб разделител. Ако подадеш Split(',') ще получиш всеки отделен елемент, до момента в който не срещнеш запетая... от там нататък започва втория елемент и т.н.
Join() ти позволява да принтираш масиви и списъци без да се налага да ги обхождаш с цикъл ;)
Значи Spit(',') ще пропусне всеки елемент, който съдържа запетая или иначе казано маха запетаите или?
приема запетаята за разделител. тоест всичко от ляво ти е един елемент всичко от дясно ти е друг елемент. Ако имаш интервал по - същия начин. всичко от ляво на интервала един елемент, всичко от дясно ти е друг елемент.
Не, запетайката ти е разделителя между елементите.
Ааа ясноо... благодаря ти много! :)
Благодаря! :)
Още нещо което ми се струва полезно и се мъчих известно време. Ако ни трябва Split( ) да разделя по-много символи вместо да се изборяват е удобно да се напишат всичките в един масив и след това да се вкара масива в скобите на Split
Пример:
var separators = ",;:.!()\"'/\\ [] ".ToArray();
var inputText = Console.ReadLine().Split(separators).ToList();