Приложение за гледане на онлайн ТВ
Пиша приложение за гледане на безплатни онлайн ТВ канали. Частта със списъка с канали е ясна - RecyclerView, което ще взема данните от php, работещо на отдалечена машина. Самото php ще извлича данните от mysql БД, като по този начин ще мога да реализирам управление на съдържанието с един административен панел.
Въпросът ми е какво да ползвам за визуализация на стриймовете - досега съм разгледал VideoView, MediaPlayer както и библиотеката Vitamio. Също така видях, че се ползва и TextureView, но все още не съм си играл с него.
Моля ако някой има опит как се работи с видео стриймове да даде съвет кое би било най-подходящо.
Поздрави
Привет!
Поздрави за курса - беше ми много интерсен и полезен!
На този етап стрийма е MPEG2, като аудиото е AAC кодирано и не носи EPG. Големината е около 6MBit/s. Търсим вариант да го реенкод-нем в MPEG4 и може би да намалим резолюцията (6MBit/s е доста за wifi). По замисъл приложението ще бъде псевдо-комерсиално - ще се ползва от клиенти на малък IPTV оператор, като все още търся вариант как да защитя стрийма (мился си за java redirect сървър, който на база изпратени име/парола/IP адрес) да осигурява (или не) дотъп до стрийма, но това е в процес на доуточняване.
Разбира се остава варианта същото приложение да се направи free и да работи с безплатни web стриймове.
Досега проблемите ми с VideoView и MediaPlayer бяха в това, че стрийма не е стабилен. Разбира се причината вероятно е в големината на стрийма и съответно в скоростта на WiFi връзката.
Всякакви забележки/препоръки са добре дошли!
Поздрави
Здрасти Ангел,
и двете неща който ти споменах би трябвало да ти свършат работа,големите компании когато се занимават със stream сериозно си правят сами player-a или поне кодеците.
Също имай предвид,че 6MB в секунда си е бая трафик това full HD ли е много са факторите който стоят зад думата -> "стабилен stream",моля помисли за компресиране на информацията или намаляне на резолюцията като начало и след това виж кой ще е tool-a който ще ти помогне с работата.
Поздрави,
Митко