Оранжев екран при опит за преинсталация на Windows
Здравейте,
Моля за малко помощ при следния проблем :
Случи се след рестарт по време на преинсталация (не видях дали беше завършена ) и е така при всеки опит за старт или нова преинсталация.
При нормално стартиране вади следната "картинка":
Ако опитам да направя нова преинсталация на windows, след като буут-на от usb-то изкарва този оранжев екран:
Доколкото рових из нета, изглежда че с появяването на този екран ми иска някаква bitlock парола...
Някакви идеи как се опарвя тва нещо ?
Не ми трябва да си пазя информацията, но как дмога да го форматирам при положение, че този екран се появява точно преди load на windows installation ?
Сваляш Hiren BootCD, слагаш го на флашка. Има няколко tools за partitioning.
Слагаш флашката с уин 10 и бутваш през нея, даваш custom и изтриваш всички партишъния, създаваш ги пак и инсталираш изцяло фреш
Този оранжев екран излиза веднага след като избера боот от usb.
ААА.
Ми честно на мен ми изглежда като проблем с hardware. На скоро да си ъпдейтвал биоса? Изглежда ми като проблме с чипсета или самата видеокарта, като проблем в инициализацията от гледна точка на биоса. Може и с рамта да е проблем. Виж дали имаш две платки рам и махни едната и пробвай, ако не стане пак използвай само другата.
Ако пак не стане може би имаш проблем с мощонстта на захранването, т.е. не може да изхрани видео картата
Благодаря за отговорите.
Как решихте въпроса? При мен е същото
Пробваи да си напишеш bitlocker паролата и натисни ентьр поне това ми излиза в интернет като инфо....
Аз просто избрах друга версия на windows и стана. Незнам какъв точно е бил при мен проблема може би, че версията на windows нещо се беше сбъгяласа при прехвърляне към флашка или си е била бъгава по принцип.