Въпрос относно WriteLine
Здравейте,
Реших между лекциите в Programing Basic, да се поопражнявам с различни неща. Реших, че едно конзолно приложение със switch ще ми е доста полезно в настоящата работа. Идеята на конзолното приложение, което искам да направя е да може да въведеш размер на фланци и бройки. Съответно в зависимост от бройктие и размера на фланците, програмата да изпише колко броя гайки, болтове и шайби са необходими. Идеята е простичка и е иделна за да упражнявам взетия материал до момента. Забих обаче, при изписването на резултата:
using System;
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
Console.WriteLine("Добре дошли в Flange 0.1!");
Console.WriteLine("Въведете размер на фланеца:");
int flange = int.Parse(Console.ReadLine());
switch (flange)
{
case 40:
Console.WriteLine("Въведете бройки:");
int broiki40 = int.Parse(Console.ReadLine());
int result = broiki40 * 4;
Console.WriteLine(result);
break;
case 50:
Console.WriteLine("..");
break;
case 65:
Console.WriteLine("...");
break;
case 80:
Console.WriteLine("...");
break;
default:
Console.WriteLine("Невалиден размер!");
Console.WriteLine("Моля въведете само цифри. Пример - (50)");
break;
}
}
}
50,65 и 80 не се завършени, още мисля резултата на 40.
Целта ми е конзолата да изпише нещо от сорта на "Необходими са 5 броя гайки, 5 броя шайби и 5 броя ботлове".
Не мога да измисля как обаче, да изпиша result с допълнителен текст и да е на един ред.
Надявам се да съм обяснил проблема разбираемо.
Поздрави
Edit:
Проблема ми е при резултата в case 40
Здравей,
Първо поздравления, че си си реализирала идейката :) Случайно забелязах, че paste-ваш бая дълъг код, само бих ти препоръчала да използваш pastebin.com за тази цел, да на се удължава темата излишно :)
Не съобразих, но пък се поправих бързо.
Поздрави.
Поздравления за ентусиазма. Кодът ти може доста да се скъси, потърси повтарящи се фрагменти и ги изнеси над switcha, печатането също може да се изнесе, но от долната страна.