F12 Go To Definition изчезна
Ползвах веднъж тази опция на Visual Studio и явно съм направила нещо, защото не мога да извикам пак страницата с инфото за Definition. Подозирам, че е някакъв Window, който съм затворила, но не мога да намеря кой е, или е нещо друго?
И не че не съм пробвала варианти - докато си разглеждах опциите за различните View - та и си търсех F12, нещо си промених настройките на всички прозорци и настана една свободия - Output - прозореца и това на Solution Explorer се позиционираха където си искат, дори и при мащабиран екран на V.Studio... Едвам взех контрола обратно... И не ми се бърникат повече...
И търсенето в интернет за пореден път ми е неефективно, така че пак във форума... Моля за помощ!
Ами, пак не иска. Някакъв друг вариант? Тази definition май прехвърляше към цяла страница, не към прозорец. И аз сякаш й дадох backward, или направо съм я затворила. Ама в последния месец толкова много информация ми се натрупа, че не съм сигурна изобщо...
Незнам какъв точно ти е проблема с прозорците, но виж из тези менюта:
Tools > Options;
Tools > Customize > toolbars > трябва да е на standart, като махнеш тази отметка всичките ти бутони горе за дебъгване и стартиране на проекта изчезват.
може и това, но надали е от него
Tools > Options > Keyboard > Reset
Само с F12 имам проблем, просто спря да работи, тъкмо когато разбрах, че го има...Всичките опции са точно, както ги описваш. Изчетох една камара неща из интернет, но пак нищо.
С F12 върху променливата, която искам да разбера каква е - просто нищо не се случва. С дясна мишка и Go To Definition - пак нищо. В настройките на V.Studio почти нищо не съм бърникала, нямам ReSharper, така или иначе всичко в момента е reset-нато, рестартирах си лаптопа, защото не знам как да си изчистя кеша във V.St., понеже и това е съвет от интернет,...Alt+F12, Shift+F12, Ctrl+F12, все от интернет - и пак нищо...
Тук е описано добре:
http://stackoverflow.com/questions/955193/f12-no-longer-works-in-visual-studio
https://social.msdn.microsoft.com/Forums/vstudio/en-US/f3fec63a-a33c-4d95-b0b1-822acd04dc7c/f12-go-to-definition-has-stopped-working?forum=vssetup
Ники, много благодаря!
Проблемът е бил, че F12 трябва да го ползвам върху типа на променливата, а не върху името й.............!!!!! Ти вчера ми прати линкове, които бях изчела и разбрах, че явно случаите в тях са единствените, при които се губи функцията, а не че съм я затрила. Просто не съм сигурна в страниците, което намирам в интернет, а ти ги потвърди. Взех другия лаптоп, и там F12 беше "изчезнал", и го открих .... Индиректна помощ, благодаря, че не се отказа!
Няма защо. Тук сме да си помагаме взаимно.