C# или Java като направление?
Здравейте,
В момента карам стаж ориентиран към front end web и ми предстои професионално ориентиране, като съм се спрял на тези две алтернативи:
- java -> android, web development
- c# .Net, web developement
За Java знам, че се използва масово на много места. Разбира се android е доста очевиден пример. Какъв софтуер се прави със C#?
Имам лек уклон към C# защото виждам, че в университета ще се акцентира на него и би било по-практично и приятно да съчетая нещата.
Според вас кое от двете направления има по-добро бъдеще от гледна точка на програмиста? И кое е по-подходящо като старт.
Благодаря.
Java != Javascript
Разбира се, че не е. Имах предвид, че Javascript отнема проекти от C# ASP .Net, което прави превеса на Java над c# по-голям.
Двете би трябвало да се ползват комбинирано, не мисля, че много хора се престрашават да си напишат цялата бизнес логика на Javascript.
Повечето по-малки и средни веб проекти напоследък се пишат масово на Javascript или PHP. Като отвориш един фрийленсърски сайт и погледнеш съотношението на проектите за ASP .Net, за PHP и за HTML+CSS+JS се оформя картинката, която описвам
Пич, ти или не си се занимавал или изобщо не разбираш какво е Java и JavaScript? А относно Asp.Net и JavaScript няма маясто за сравнение, все едно да хванеш да сравняваш магаре и космос. Масово уеб приложенията се пишат на Php или Asp.Net и JavaScript. На чист JavaScript просто няма как да напишеш динамичен уеб сайт, освен ако не ползваш node.js като сървър. Иначе ще направиш статичен сайт, както са се правили и това е. A по мои наблюдения node.js не е много използвана/търсена технология в България. Вероятно никога не си се занимавал с уеб, но без да ползваш node.js да пишеш пълноценно приложение, ами малко трудно...