За обучението SoftUni + BFU
Бъдещ студент в Софтуни. Как се провежда обучението в Софтуни, ако запиша паралелно и Бургаския свободен университет. Ако запиша присъствена форма в Софтуни как ще ходя на лекции в бургаския университет. Все пак искам да съм там присъствено на лекциите на софтуерния университет, но как ще се проведе обучението в Бургаския? Дистанционно ли е? Ако е, то колко пъти месечно трябва да се връщам в бургас за лекции/изпити горе долу? Още един въпрос за обучението в бургаския. В софтуни пише от 5ти семестър нататък като 5ти семестър пише Висша математика I ч. докато в сайта на bfu висшата математика я пише първия семестър. Защо има такова разминаване?
Супер полезен и изчерпателен отговор. Много благодаря.
Може ли да ми кажеш всички изпити ли от основната програма на Софтуни се приравняват към някой изпит на БФУ.
За някои е ясно че са едно към едно,като ООП и Програмиране ,а за други не съвсем - не ми дадоха и много ясен отговор.
Също и от отворените курсове кои ни биха полезни и за оценка и там?
По-просто казано на какво да наблегнем и ако имаш възможност да напишеш кой изпит от СофтУни за кой(кои) изпити от БФУ отговаря.Благодаря предварително за отделеното време.
Интересно, а ако завършиш СофтУни както си му е реда с отличие и решиш да платиш наведнъж 200 лева за 4 семестъра дали ще ги признаят?
Няма как да стане от днес за утре - трябва планиране, защото трябва да си в държавните регистри общо 4 години, за да ти се издаде диплома за Бакалавър. Евентуално да се преговаря с Бургаския - да караш първо 2 реални семестъра и после - два фиктивни, за да събереш 4-те години.... Не знам за такива случаи и дали е възможно.
За това кой изпит към кой се привежда - нямам съвсем точна информация в момента. Но няма и голямо значение, защото до колкото знам колегите от БСУ признават всичко от СофтУни (вътрешна програма и отворени курсове) - как го правят - те си знаят.
Особеността е, че след като ти се изготви индивидуалния план, всичко взето след това не важи, до колкото знам. Т.е. каквото си взел през първите две години - признава се. От там нататък - каквото друго вземеш (на пример от отворените курсове) - не може да се приравни.