C# или Java за по-дълбоки знания?
Здравейте, искам да ви попитам кой от двата езика, ще ме спусне по на дълбоко в дълбините на програмирането? И двата езика ми харесват, но се целя към този, който ще ми даде повече знания по програмиране. :)
Здравейте, искам да ви попитам кой от двата езика, ще ме спусне по на дълбоко в дълбините на програмирането? И двата езика ми харесват, но се целя към този, който ще ми даде повече знания по програмиране. :)
За по- дълбоки знания е най- добре направо C, защото там една структура трябва да си я създадеш сам, което отнема около 2-3 часа само за разбиране и след това още толкова, пък да разбереш логиката на самия код с пойнтърите, също така трябва сам д си заделяш памет и след това да я освобождаваш с malloc, calloc и т.н. Относно C# и Java те са почти сходни, но в Java няма неща като { get; set} на същия ред на променливата, а се налага да пишеш методи getAge и setAge, с които малко повече ще се разбере концепцията на ООП ( не че и в C#) не можеш да ги напишеш, но когато самия език не ти го позволява е малко по интересно :). Също така в Java има много класове за всичко, при които виждаш как се правят инстанциите и как се подават самите параметри.
От прочетеното разбирам че препоръчваш Java от 2та езика :)
Да, напълно лично мнение. Но аз по- добре научих ООП-то на Java