QA Fundamentals Exam
Здравейте колеги, пускам тази тема защото няма кого да питам - карам курса онлайн и живея в чужбина. Въпросът ми е как е по-добре да се процедира на изпита, откъде да започнем. Имаме три часа, аз си мислех по един час за тест кейсове, един за бъгове и един за аутомейшън. Въпросът ми е - дали да започнем да вадим всички тест кейсове от спецификацията и после да тестваме. Само,че не съм сигурна че ще ми стигне един час да извадя всички тест кейса и да ги опиша използвайки bdd. Ще ви бъда благодарна, ако споделите някакво мнение. Успех на всички!
Здравей Ванка,
Благодаря ти за отговора! Това е добра тактика! Аз вчера получих мейл , че изпита е 6 часа и малко се обърках. Ти имаш ли някаква ясна информация последно колко часа ще е изпита?
Поздрави и успех!
А какво ще кажете за този имейл? Искат от нас да покрием изпита със SoapUI
СофтУни яко са я подкарали през просото май....
SoapUI не е ли за изпита по Automation
Е.
Но след вчерашния имейл се притесних. Явно сме взимали и уеб сървиси с Евгени, но аз съм спал някъде
Мисля си, че тези мейли са някакви стари и просто автоматично се преизползват... Иначе би било доста смешно лекторът да говори едно (изпит 3 часа, четене на SRS, разписване на кейсове, малко Manual testing и bug assign-ване), а от СофтУни да си правят каквото си искат, без никакво съобразяване с материала и да друснат 6 часа писане на Automation тестове със Selenium и SoapUI...
Въпреки, че не бих се учудил. Нещо не ми хареса отношението на СофтУни към Евгени и курса като цяло, може и с грешно впечатление да съм останал, знам ли...
Какво пише в този имейл?
Изпитът иначе е 6 часа. Така е било и в предните издания на курса.
Здравей Royal,
Получили сме имейл, че ще трябва да се справим с "задания, покриващи работата със Selenium WebDriver и SoapUI, както и други аспекти, в курса /QA Fundamentals - януари 2017/".
И мен този имейл ме изненада. Ако има как да ни дадеш повече информация по темата ще се радваме.
Мерси!
Поздрави,
Катрин
И аз го получих този мейл, Нели. Но не зная нищо повече от това, което вече е написано тук в тази тема. :)
Иначе какво толкова - SoapUI, moapUI - това е точно като "живия живот" - отиваш на работа и те хвърлят в дълбокото да правиш нещо, за което преди това не си чувал
Аз дори и email не получих, добре че реших да хвърля едно око да видя какво се случва във форума. Ако правилно съм разбрал Ванката, ние трябва да намираме бъгове само в описаните Test Cases и да ги опишем в онзи Google Bug Report Template? И ако остане време вече, да направим automation тестовете, като ги опишем с Given-When-Then (или Arrange-Act-Assert). Aко се пишат тестовете на C# приемливо ли е да се пишат тези описания под формата на коментари в тест методите?
@ petar.dimitrov.86 - това е моето разбиране за нещата, не е официално :)
@vankatabe
Да, разбира се. То и аз горе-долу така виждах нещата, спрямо това, което се показа на подготовката за изпит. Благодаря за споделената информация, предполагам че по някое време ще попитам и Евгени по време на изпита дали правилно съм разбрал това, което се иска от нас.
То тогава не става ли "умрял живот"?