Задача 13- лица на фигури. Форматиране на резултата
Здравейте, реших задачата, judge я приема. Въпросът ми е как да форматирам така, че ако резултата ми е цяло число да не излизат нулите след десетичната точка? (както е в примерните изходи)
package com.company; import java.util.DoubleSummaryStatistics; import java.util. Scanner; /** * Created by entropy on 3/23/2017. */ public class areaFigures { public static void main(String[] args) { Scanner scanner= new Scanner(System.in); String figure=scanner.nextLine(); Double area=0.0; if (figure.equalsIgnoreCase("square")){ System.out.println("Input side"); Double side=Double.parseDouble(scanner.nextLine()); area=side*side; } else if (figure.equalsIgnoreCase("rectangle")) { System.out.println("Input side1"); Double side1=Double.parseDouble(scanner.nextLine()); System.out.println("Input side2"); Double side2= Double.parseDouble(scanner.nextLine()); area = side1 * side2; }else if (figure.equalsIgnoreCase("circle")) { System.out.println("Input radius"); Double radius= Double.parseDouble (scanner.nextLine()); area = Math.PI * radius * radius; }else if(figure.equalsIgnoreCase("triangle")){ System.out.println("Input side"); Double side= Double.parseDouble (scanner.nextLine()); System.out.println("Input height"); Double height= Double.parseDouble(scanner.nextLine()); area=(side*height)/2; } System.out.printf("%.3f", area); } }
Това ми беше много полезно, благодаря :)