JA1. Task 2 - Similar Words, the Tests in the Judge
Здравейте,
Ако си направя програмата да проверява дали получения процент от проверката е по-голям или равен на даденото число, 90% от тестовете в Judge са ми успешни. Ако я направя да проверява само дали е по-голям процента, 60% от тестовете минават. Според мен процента трябва да е само по-голям от дадение, не равен. Може ли някой да ми разясни какво точно е условието за да са еднакви две думи?
Не разбирам тези два теста за задачата:
- aaaa aabb abbb baaa
aaaa 50
Тук трябва да има съвпадение на букви, което да е по-голямо или равно на 50%. Ако е така, не трябва ли отговора да е 3, а не 2?
- asdlasjd lkdj djkd jals aslkd laskj lasljk
laskj 1
Тук трябва да има съвпадение по-голямо или равно на 1%? Тогава има две думи с съвпадение по-голямо или равно от 1%.
Колегата е отговорил вярно, само уточнение: "... and a minimum percentage – P – of their letters match" - минимален процент от буквите им съвпадат, което означава по-голямо или равно. Също както ако кажем, че за да вземете курса с отличие ви трябват минумум 80 точки, това означава, че ако имате точно 80 точки имате отличие, или че трябва да сте минимум на 18 години, за да пиете алкохол в България - в полунощ на 18-я си рожден ден имате право да пиете алкохол.
Здравей Ясен,
Много мерси за уточнението. 15 пъти прочетох условието и всичките 15 пъти не съм видяла това, че трябва да започват с една и съща буква.
Камелия