Относно Не изучаването на Programming Fundamentals на Java
Здравейте,
преминах курса Programming basics, който по една или друга причина изучавах на Java. Сега записах следващото ниво - Programming Fundamentals, но след като изгледах няколко лекции от предходно издание на курса с изненада разбрах, че се изучава само на C#. Самите лекции така се преподават, че се предполага, че студентите са наясно с „а и б-то” на този език. За мен като начинаещ си има доволно разлики между двата езика. Забелязах също, че в judge системата има опция за даване на решения на задачите и на Java. Съответно реших да си пиша на този език, но след като проверих решенията си в judge при някои от тях получих по-малко от 100 точки. Поразрових се във форума и излиза, че причина за по-малкото точки може да е различната прецизност на типа double при двата езика (в judge решенията не са адаптирани и към Java???). Предполагам с напредване на лекциите е възможно да излизат и други разлики. Та въпросите са ми:
- Това налага ли да започвам изучаването на C# или мога да мина през курса и на Java?
- И продължавайки на Java възможно ли е на изпита да се сблъскам с подобни проблеми в оценяването?
Благодаря предварително!
Колега, аз също минах PB с Java, започнах да гледам лекциите от Fubdamentals и точно за един ден разбрах как да си правя проект във VS, как да си чета числа, как да ги изписвам и закръглям. Разликите до етапа, в който сме са това. По-натам ще има и други, но циклите и условните проверки са еднакви, което, пак казвам, сме учили до момента.
Пиша това мнение, за да покажа, че освен реването има и друг вариант - сам да се опиташ да се оправиш!
Пример - Аз погледнах няколко презентации от PB С#, малко google и готово.
Все пак от СофтУни, очевидно, четат форума и обръщат внимание на тревогите, та са вмъкнали няколко допълнителни лекции за запознаване със С#. Това обаче води до промяна на изпитната дата, която беше ясна още преди месец и повече, което доведе до други ревящи, че вече били си организирали идването за старата дата...
Хора, този форум е да си помагаме и намираме отговори на въпроси и проблеми, които сме се опитали да решим, но не сме успели. Моля не ревете.