?Пробле в Judge при TryParse inline variable declaration? (Programming Fundamentals - Dictionaries - Exercises - 02. Dict-Ref)
Здравейте,
при решаването на ТАЗИ задача попаднах на странна ситуация в Judge и се чудя дали се дължи на някакъв проблем при него или при мен :)
В решението си използвам TryParse и като написах следното
int currentValue = 0;
bool successfullyParsed = int.TryParse(rightStringValue, out currentValue);
самото Visual Studio ми предложи да съкратя кода, като вкарам декларирането на изходната променлива във самия TryParse:
bool successfullyParsed = int.TryParse(rightStringValue, out int currentValue);
Направих го, написах задачата и при тестването ми гръмна - даде ми Compile time error със следните детайли:
Compiled file is missing. Compiler output: C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp\tmp17C7.tmp(17,78): error CS1525: Invalid expression term 'int' C:\Users\Administrator\AppData\Local\Temp\tmp17C7.tmp(17,82): error CS1003: Syntax error, ',' expected
а на моя компютър всичко си се компилираше и вървеше нормално, даже и примерните output-и ми се получаваха ;)
Видях че нещо в някой от int-овете го притеснява и един от трите инт-а които използвах в решението беше в TryParse. Реших да го върна по стария начин и всичко стана! Това беше единственото, което промених от Compile time error до 100/100.
Затова реших и да попитам тук - аз ли по грешен начин съм разбрал ситуацията, или има някакъв проблем с Judge и TryParse и занапред трябва да си знаем и да избягваме inline declaration в подобни случаи?