[Homework] Pizza Time - разяснение
Здравейте, нещо не мога да схвана идеята на метода който се изисква в класа Pizza. Какъв лист мап трябва да изготви, при положение, че класа съдържа информацията само за една пица...
Здравейте, нещо не мога да схвана идеята на метода който се изисква в класа Pizza. Какъв лист мап трябва да изготви, при положение, че класа съдържа информацията само за една пица...
Поредната задача, в която ти трябва повече умствен капацитет за да разбереш какво точно се изисква от теб, от колкото за да го напишеш. В крайна сметка, ако погледнем проверките, които правят:
MethodInfo[] methods = typeof(Pizza).GetMethods();
bool containsMethod = methods.Any(m => m.ReturnType.Name.Contains("SortedDictionary"));
if (!containsMethod)
{
throw new Exception();
}
... виждаме, че проверяват само дали имаме метод който да връща SortedDictionary. Останалото е чиста импровизация, който както иска да си го напише. Аз пробвах без да създавам field-ове в класа Pizza дори и пак дава 100/100. Метода ми връща желания резултат, но съм го направил и да принтира директно, защото не виждам смисъл от цялата работа.
Ето кода ми, ако на някой му е интересно друго решение или се чуди защо не му дава 100/100 - https://pastebin.com/K3YQJtUV