Професия QA - заслужава ли си?
Здравейте на всички,
бих се определил като новак в IT сферата и затова искам да попитам дали си заслужава да се работи професията QA - какви са развитията в тази професия?
До сега не съм се занимавал с програмиране и ще ми бъде ли много трудно да започна работа като QA и като цяло тази професия търсена ли е, защото знам, че програмистите в момента са доста търсени?
Също така ако започна работа като QA и след 2-3 години натрупам опит - може ли от QA да стана програмист.
И последно: на 25 години съм - твърде късно ли е да започна да се занимавам с това и да започна работа като QA?
Здравей
Аз съм на 34 и сега изкарах бейсик и започнах да уча C# по основната програма на Софтуни.
Моята идея е също насочена към QA autumation.
Годините нямат значение и да QA е също търсена професия в IT сектора.
При желание, старание и доста упражнения всичко е постижимо.
Колегата с право те насочва да минеш бейсик нивото, необходимо ще ти е и доста ще ти помогне, но по това което аз знам ще е напълно недостатъчно.
По другия въпрос дали можеш после да се насочиш от QA към програмиране - също Да.
Но да ме извинява колегата - и на 45 години да си никога не е късно ако имаш желание и ако ти е интересно,
отнема повече време в подготовка докато научих мозака си да работи по по-различен начин, но не е невъзможно.
Давай смело напред и успех