[Python Basics] Loops - 11. * Четни / нечетни позиции
Здравейте,
опитвам се да реша задачата за Четни / нечетни позиции, като кода ми идентичен на показания от лектора на последната лекция. Само че на нея той стига до 70/100 точки без форматиране на резултата, като показва как да се форматира с
"{0:.2f}".
Когато добавя това, обаче, получавам 0/100. Опитвах форматиране с различен брой символи след десетичната запетая, и все получавам по-малко от 70/100.
Разрових се във форума и видях, че в някои решения на същата задача, но на C#, хората не правят нищо повече от конвертиране в стринг (никакво форматиране).
Може ли да попитам някой изкарал 100/100 дали е нужно форматиране и какво? Или има друга грешка, извън форматирането?
За съжаление judge не дава какви са грешките, а в pycharm програмата минава правилно.
Ето кода ми
Благодаря!
Да, не най-прецизното, но все пак е напредък, докато не намерим най-прецизното :)
Ето го и моят код ,но не мога да разбера защо прочита при вход
5
3
-2
8
11
-3
от условието грешно числото - 2 , което трябва да ми е като EvenMin като изход , за съжаление ми го подава като 1000000000.0 и излиза грешно .Някой може ли да го погледне. Предварително благодаря.