[Programming Fundamentals] [(RegEx) - Exercises]03. Camera View
Здравейте,
задачата е от https://judge.softuni.bg/Contests/Compete/Index/430#2
и изкарвам 50/100 с това решение. Не мога да кажа и че съм разбрал условието или по-скоро не знам какво правим когато не можем скипваме толкова и когато можем да тейкнем по-къс събстринг. Опитал съм се да хвана тези случаи по някакъв начин но изглежда има някои тестове които не хващам. Regexa го тествах и работи или поне така си мисля.
Помощ!
Доколкото разбирам в условието е казано, че след като пропуснем m на брой елементи, започваме да вземаме n на брой и тогава(вече при вземането) ако има нова камера в стринга да спрем мачването до там на n-елементите.
В този случай това "\|<(\w{skip})(\w{0,take})" е предостатъчно да изпълни условието.
Успех.
Здравейте!
Това, значи, е несериозноТо не мислих бектракове, гледане наоколо, групи, мачване и какво ли не... а то какво било.... само дето човек трябва да може да го измисли, иначе като го види наготово е ясно, че работи... тюх, чак яд ме хвана....
А да не говорим, че точно това и съм написал още преди един ден, само дето take не ми е от 0-ла, а входа... предполагам, че оттам идва цялата грешка...
Мерси много за помощта!
Поздрави!
msotiroff, мерси!
Първоначалната идея е била задачата да се реши изцяло с regex.
Това доста съкрати кода защото взимам в резултата направо take групата.