Работа от вкъщи?
Здравейте,
Казвам се Павел. Тази година зпочнах да уча в Soft Uni. От Севлиево съм и имам жена и малко дете на 2,5г.
Понеже нямам възможност, а и желание да се релокализирам в по-голям град като София се надявам след като завърша след ~2г да си намеря работа в Dеvelopment средите, която да работя от вкъщи.
Какъв е шанса това да стане? Има ли фирми които предлагат подобни позиции? Какъв е работния пазар за програмисти на свободна практика, като например за поддръжка и разработка на WEB страниици и приложения за различни фирми и организации.
Благодаря предварително!
Я, най-после в джобса са добавили опциите "обяви само на български" и "обяви с посочена заплата"... Трябваха им САМО няколко години за да осъзнаят че това е повече от нужно... А ето и резултата:
Търсене: Обяви за Дистанционна работа с критерии: само на български; с обявена заплата
Ясно че в този случай английският е задължителен, но не виждам да се коментира нищо по въпросът... И понеже обява за преподавател по немски явно не му върши работа, приемам че е с добър английски и променям търсенето и получавам следният орговр "Заплата е посочена в 6 от общо 44 обяви отговарящи на Вашето търсене. Филтрирайки по заплата, виждате само обяви с посочено възнаграждение."
Добре де... Някой ще ми обясни ли, защо въобще работодателите пускат обяви, без да са обявили възнаграждението което предлагат? Това е все едно да си опънеш сергията и да не поставиш цени на стоките си... Логично следва, че или предлагаш твърде ниско възнаграждение... Или просто си идиот...
Но да се върнем на темата: Ами... Няма обяви за програмисти... Значи връщаме се на твоето предложение... А именно, да работим за колкото толкова... Дори направо за без пари, ще е най-добре... А иначе имат големи изисквания ;)
Горе долу фиксирано е заплащането само на стажанти или хора с 0 опит. За джуниър и нагоре е колкото се договориш. Такъв е пазара - точно защото работата в ИТ не е "сергия" няма и как да се фиксира заплатата. На повечето места дори нямаш право да коментираш с колегите колко получаваш. Ако ти предстои интервю и не знаеш в конкретната фирма колко да поискаш просто питай - в повечето големи фирми са г/д ясни рейнджовете.
Благодаря за информацията на всички.
Извод който си извадих : Ще трябва да се побачка в екип ида се натрупа опит преди да мисля даже дистанционна работа.
А той с колко опит е? ;)
Губи ми се малко логиката... Добре, когато стрелят на сляпо, дават минималното и то се знае колко е, до тук ми е ясно... Но защо когато си на по-високо ниво и вече има конкретни изисквания към теб, които ти покриваш, да не е ясно колко са готови да плащат за това?