Programming Fundamentals - Lists Exercises - Problem {01} - [Max Sequence of Equal Elements]
Здравейте колеги,
Реших да порешавам малко задачки от предстоящото днес упражнение за листове и тъкмо си помислих, че съм решила първата и пускам в джъдж и ми дава 85/100 (четвъртия тест не минава). Та ако някой има предложения къде може да ми е грешката нека каже.
Ето задачката.
Да, това е решението, но защо се очаква да изпишем първото число ако нямаме повтарящи се елементи нямам идея...
очаква се, защото цикъла минава пряз всяко число от листа и проверява колко дълга е повтарящата се редица от това число. Ако вземе първото число и то няма следващо повтарящо се, това е най-дългата редица(дължина=1). След това като мине през целия лист и всички редици са с по едно число няма коя от тези редици да бие първата по дължина и затова си остава тя най-дълга
Направих го с такава проверка за да не променя решението, тъй като на места броячите започват от единица и бъркат логиката от по-горе
Имам предвид, че е странно да се счита дадено число за редица от повтарящи се числа с дължина 1. Зависи как ги дефинираме нещата предполагам, но поне би трябвало да го пише в условието, тъй като обратното определено ми изглежда по-логично (да пишем, че няма такава редица примерно).
Може би си прав. Трябва да има уточнение какво се има предвид под
longest sequence of equal elementS. Така казано по-скоро значи на повече от един елемент