СофтУни обяви официално съвместната си бакалавърска програма с Варненски свободен университет!
Здравейте,
Всички го чакахме, но вече е факт. Чрез обучението си в СофтУни можем да станем горди притежатели на свещен архаичен документ - диплома за висше образование по специалност „Информатика и компютърни науки” с образователно-квалификационна степен „бакалавър” (yeah, baby ).
Новината се появи преди час във великата синя стена (FB) на СофтУни. В този проект СофтУни ще си партнира с Варненски свободен университет, което означава да си проверите изправността на банските.
"С удоволствие ви съобщаваме, че от март 2014 г., вече официално сме партньори с Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ (ВСУ). Партньорската ни програма предлага обучение и диплома за висше образование по специалност „Информатика и компютърни науки” с образователно-квалификационна степен „бакалавър”. Към дипломата се издава и Европейско дипломно приложение на английски език."
СофтУни обещаха подробности в най-скоро време.
По-малко са фирмите искащи "кетап". Но винаги би ти бил плюс. :)
Може би защото просто не знаят колко трагично е положението тук с формалното образование xD
Днес гледах обяви за работа - например големи компании като НР искат диплома. Според мен в българските им клонове са напълно наясно колко малко значи това, но тук има и други причини. Искат формална диплома заради одита. При сертификация по ISO има определени критерии и един от тях е образованието на персонала. На мен като ми искаха дипломата в НР (работя там в момента, но съвсем в друга сфера) ми обясниха направо, че става дума за одит.
Не знам, но аз предпочитам да съм без диплома в тази сфера, отколкото да ме е срам пред всички, че уча(или съм завършила) в университет, в който очевидно диплома се купува. Като във ВСУ. Пред работодател може и да е плюс такава официална диплома, но за мен това би било катастрофално. Дори и да не са ми проблем парите. Просто... не е редно да подкрепям тази система.
Виждам само, че имат интересни уъркшопи с фирми, в които ще е удоволствие за мен да се включа, но диплома от тях - не искам.