Как да стана ... Developer - теми
Здравейте,
гледах две от видеата на Наков как да стана PHP и JavaScript Developer. В тях той споменава, че първата стъпка преди човек да започне да изучава програмни езици е да се научи да програмира и изброява 4 области:
- умения по програмиране
- алгоритмично мислене
- основи на компютърните науки
- софтуерно инженерство
За мен, обаче, те са неясни. Някой може ли да изброи кои теми има предвид? Да кажем за алгоритмичното мислене има книга Програмиране =++ Алгоритми. Останалите теми, обаче нищо не ми говорят. Също така казва, че във видеата на курсовете са засегнати някои от нещата, т.е. не всичките.
Интересуват ме темите, тъй като искам да намеря допълнителни материали, най-вече книги по тематиката, в които е обяснено подробно и детайлно. За мен е важно.
Благодаря предварително и се извинявам, в случай че повтарям въпроса на други курсисти.
Идеално, изтеглих 2-те книги за основи и въведение в програмирането във вариантите за различните езици, а схемата за процеса за разработка на софтуер обобщава софтуерното инжинерство. За него бързо намерих книга. Има дисциплина Computer Fundamentals и книга за нея, която по-скоро ще я прегледам набързо. Мисля да спра дотук. Няма смисъл да задълбочавам прекалено и да уча излишни подробности. Тези да ги разбера и науча както трябва е достатъчно. Следват езиците за програмиране. Благодаря за изчерпателните отговори!