Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Въпросът ми е точките от него за последния изпит ли ще важът, или и за трите по малко :)
Благодаря предварително!
Бонус точките важат за трите курса поотделно. Тоест, за C# Advanced има 5% бонус, за OOP Basics също има 5% и за OOP Advanced има още 5%. Затова ще събмитвате по 3 пъти.
Според мен условието за проверка на проекти на колеги трябва да отпадне като изискване за получаване на бонуса.
Това условие ще откаже много хора въобще да се захващат с BashSoft.
Обяснението, че четене на чужд код е допълнителен позитив за мен е невалидно.
Със сигурност ще ни се наложи да изтечем тонове чужд код в Интернет, докато работим по заданието.
А и чий код е по-ценен за четене - този на програмист с 20-годишен опит или този на начинаещите студенти?
Както и да е, времето просто физически не стига за лекции, упражнения, домашни, подготовки за изпит, BashSoft И три проверки на чужди проекти...
Освен ако проверките не са фиктивни (влизам, системата отчита, че съм "прочел" проекта, оставям някакъв произволен коментар, който може и да не отразява реалното състояние на проекта, накрая излизам - работа за 5-10 мин.).
Какво точно представлява проверката?
Пускаме ли код, за да видим дали работи? Оценяваме ли бързодействие или не се считаме достатъчно компетентни за това?
Трябва ли да оставяме коментари между редовете на кода?
Какво се случва, ако някой реши целенасочено да даде крайно отрицателна оценка на друг студент, поради причини, които нямат нищо общо с учебния процес? Как следите за подобни злоупотреби и как се отговаря на тях?
Ами ако всички решат да си поставят отлични оценки, независимо дали са се справили или не?
Колега добри въпроси задаваш. Надявам се да има и също такива конкретни отговори. И на мен ми се вижда много мъгливо това с BashSoft-а.
@akiprov
Какво точно представлява проверката?
Сваляш това, което колегата ти е събмитнал, преглеждаш кода за това дали отговаря на условието и оставяш оценка от 1-10 с някакъв коментар с впечатления, насоки, бъгове и т.н.
Пускаме ли код, за да видим дали работи? Оценяваме ли бързодействие или не се считаме достатъчно компетентни за това?
Желателно е кода да се компилира + пуска, за да проверите дали работи коректно, но след като сте го проверили - все пак пускате чужд код като свой - нещо, което например антивирусната ти няма да улови. :)
Трябва ли да оставяме коментари между редовете на кода?
Ако нещо е достатъчно сложно написано, за да се нуждае от коментари и няма абсолютно никакъв начин да се пренапише, така че да е самодокументиращо се, могат да се слагат коментари.
Какво се случва, ако някой реши целенасочено да даде крайно отрицателна оценка на друг студент, поради причини, които нямат нищо общо с учебния процес? Как следите за подобни злоупотреби и как се отговаря на тях?
Проверките са анонимни - студентите не знаят кои са хората, който ги проверяват и проверяващия не знае чие е домашното. Стимула да нахейтиш някой "просто ей така" спада драстично, когато не знаеш кой е. За съжаление има много малък процент от такива случаи, при които нямаме хубаво решение, освен ръчно да обработваме сигнали от колеги за тях.
Ами ако всички решат да си поставят отлични оценки, независимо дали са се справили или не?
Наистина не мисля, че е възможно да накараш ~500 човека да чийтват заради някакви 15% отгоре. :)
Благодаря за изчерпателните отговори! Сега остава само да приключим с домашните, за да преминем към проекта + проверките.
Здравей Влади,
Лятото карах C# Fundamental и тогава правих Bashsoft-а. Сега презаписах курса и ме интересува дали мога да събмитвам стария си проект (както ме посъветваха от рецепция)?
Благодаря предварително.
@maya.peneva
Проектът е същия, но адаптиран за .NET Core. Ако събмитнеш такъв, правен на.NET Framework, не е проблем. Единственото нещо, което трябва да вземеш предвид е, че трябва да се събмитне по веднъж за всеки от 3-те курса, както пише по-горе.
След като сме качили проекта в системата, откъде трябва да си изтеглим тези поне три проекта на колеги? Същата схема важи ли и за домашното за Streams?
В "LAB SUBMISSION - BASHSOFT", където се качва проекта, под или над бутона за качване ще ти излезе бутон "Оцени" или нещо от сорта. Но това ще стане след като изтече срока за качване на проекта, т.е. след 7ми февруари. Предполагам, че ще имаме няколко дни на разположение за оценяване на проекти.
Цитирам Влади относно домашното по "Streams":
Благодаря, @rosen.ivanov! Точно това се чудех, защо не виждам бутон "Оцени". :)
"Ще имате по едно предаване в края на всеки един от трите курса в модула, като идеята е да го събмитвате в системата до там до където сте стигнали на този етап."
Да разбирам ли, че ако от 80 страници предам изпълнен до 40-та, ще имам 2.5% бонус?
Влади, как оценяваме БашСофт проекти, които са с много малко завършен обем. До където са стигнали колегите, но всичко имплементирано работи дава пак 10 от 10 възможни ли? Нещо в коментар да описваме ли?
Успях да оценя 2 домашни, но не мога да сваля трето.
Независимо дали затварям браузъра, като чистя бисквитки и влизам на чисто в профила си, при опит за изтегляне на третото домашно, безотказно получавам грешка "Няма такова домашно."
Моля някой да обърне внимание на проблема с оценяването на домашни, защото крайният срок наближава!
Не искам цялото ни напъване да отиде на вятъра, защото не сме одобрили 1 от 3 домашни...
Колега, според мен няма място за притеснение. Предполагам, че това се получава, защото не всеки е направил проекта. Ако първите са оценили по 3, то за следващите може и да не остане проект за оценяване.
честно за едни 5 точки се напъвате и толкова драма? някои хора дори празни архиви са качвали :Д:Д и както колегата е споменал може и да няма останали домашни :Д
Аз съм от първите. Искате да ми кажете, че 5 човека са пуснали домашно?
Трагично за нас, трагично и за СофтУни.
P.S.: Няма значение за колко точки става дума. Въпроса е принципен. Има изисквания от екипа на университета.
Аз съм проявил старание и дисциплина, за да ги покрия, така че искам да получа същото в ответ.
Все едно да изпълниш проект за работодателя си и той да не ти преведе заплатата.
ВНИМАНИЕ!
След днешното спиране на сайта, предадените проекти изчезнаха, както и възможността за проверяване на чужди такива.
Какво се случва???