C# Conditional Statements and Loops - Lab
Относно задача 11 odd number ето го решението ми , което е изпълнило всички условия :
for (int i = 1; i <= 10; i++)
{
int n = int.Parse(Console.ReadLine());
if (n % 2 != 0)
{
Console.WriteLine($"The number is: {Math.Abs(n)}");
}
else
{
Console.WriteLine("Please write an odd number.");
}
А judge не го приема и ми дава 0 точки. Може ли да ми кажете защо ?
по условие :
Maximum дава доста различно значение на условието, ако го прочетеш, срещу, ако не го прочетеш.
условието дава тоя максимум, а не аз, от тая гледна точка знаем че ще има 10 инпута макс и логично е фор, защото ако не може да има 11 инпута по условие, при теб ще приема, а пък с фор няма. Това е някакъв изпуснат тест според мен, дадено е в условието, обаче реално в Judge не се проверява.
Какви работи говориш? Максимум, не значи, че е винаги толкова!? Ако нямаш break в този for, не знам какво се опитваме да постигнем :)
колега стига с тоя дислайк, като не разбираш какво искам да кажа
1. Питаш човека защо използва фор от 1 <= 10
=> условието казва че може да има максимум 10 инпита т.е. тоя фор цикъл е ОК
АКО има 11 инпута то решението не би трябвало да е вярно заради изречението по-горе, а пък това че не се проверавя за това не значи че си е 100 % ОК, просто е изпуснат тест в Judge тъй като е Basics.
2. не съм казал нещо за break, дори съм коментирал по-долу
Никъде не е питал, за един определен тест.
Не съм писал for до 10 или 11 и т.н. питах, защо се използва for изобщо. Чети преди да пишеш и да се чидуш как да излезеш прав от разговора.
"Нямам представа защо използваш for от 1 до 10, като за начало." -> отговор в по-по-горния коментар.
Моя грешка. Нямах предвид числата там, а самият for.