Lab | Spatial Data and Networks Lab
Привет, колеги, да отворим една тема по същество и за Spatial Data and Networks Lab.
В секцията какво проверява "лическия герой" (wink) поставям на вашето внимание....
Задача 2:
Convert the "year", "month" and "day" columns into a single date. Call the new column "date".Note that some months and/or days contain 0 as their values. This means that the exact month or day is not present or known. In these cases, write "not a time" (NaT) values in the "date" column. Do not remove those records! Also, convert the "multiple" column into a Boolean one.
В момента трите колони ги конверирам в "date" с формат datetime64[ns] и NaT там където за ден, месец или година има нула. Съответно си конвертирам и до Bool последната колона... До тук би трябвало да е вярно, но имам 0 точки.
Започвам пак да гадая - някой да каже, ако има идеи или вече е пробвал нещо от тези и не е сработило:
1. Иска ли се да се махнат "year", "month" и "day" от датасета или след конвертирането си стоят там?
2. Какъв трябва да е формата на "date"
3. Има ли някакво значение реда на колоните, да сложа "date" на второ място или нещо такова...?
4. Други идеи...?
Задача 5:
Get only recent attacks (from 1 Jan 2000 onwards, inclusive). Save them in the variable recent_attacks
.
Тук филтрирам всичко, което е с year>2000 и би изглеждало твърде лесно, за да е истина... 0 точки :)
1. Тук единствено имам план Б да филтрирам по "date", а не по "year" макар и да съм готова да споря, че по "year" е по-правилно.
2. Други идеи...?
Задача 9 - Create a graph of connected incidents:
Тук има много парчета код и не знам точно кое ме фейлва.
Първо филтрирам за нули и празни стрингове и записвам в incident_relations. Тук ми излиза теста за 22480 записа. После кодът на Данчо си пълни "edges". В последната клетка въртя един цикъл за всички tuple-и ги добавям един по един в графа чрез add(set[0, set[1]). После го чакам 1 час и става едно голямо грозно черно петно като награда за усилията :) Изтествах си го, обаче, само с 10тина tuple-a и като че изглежда вярно.
1. Тук директно отивам към "други идеи"...?
Други:
На другите имам точки, мога да давам и аз акъл, ако трябва :)
Поздрави,
М
Има го и в презентацията. Графът се подава като параметър на функцията. В самия граф преди това трябва да имаш добавени edges.
Благодаря, оправих го :)