Кои приложения ще са ни необходими за изпита по Софтуерни технологии на 22-ри Април ?
Здравейте,
Кои приложения ще са ни необходими за изпита по Софтуерни технологии (Software Technologies March 2018) на 22-ри Април ?
Аз пробвах демонстрационните версии на WebStorm и PhpStorm (Evaluaion versions), но ги намирам за тромави и със зле изграден интерфейс. Затова не смятам изобщо да ги използвам със студентски лиценз.
Засега се справям със следните две приложения:
- Visual Studio за създаване и обработка на HTML, CSS, Java Script файлове.
- Visual Studio Code - за създаване и обработка на PHP (естествено, перфектно работи и с HTML, CSS, Java Script, и др.). Поддържа Highlighting, Syntax prompt, и пр.
Конкретният въпрос, който бих желал да задам е: за изпита на 22-ри Април, задължително ли трябва да имаме инсталирани WebStorm и PhpStorm или можем да ползваме алтернативни приложения? Също така, би било удобно ако се направи списък във страницата на модула (Софтуерин Технологии/Ресурси/Списък необходими приложения). Например:
- Postman - препоръчително.
- xampp - задължително.
- WebStorm - препоръчително, но могат да се ползват и алтгернативни приложения.
и т.н.
В очакване на отговор и мнения.
Поздрави,
RS
Привет Tony, Insert,
Благодаря ви за отзивите и полезните съвети.
Индивидуални файлове мога да стартирам без проблем с всяко IDE. При скелетите е по-различно. Те явно са пригодени да функционират с продуктите на JetBrains, както и колегата Георги уместно предположи. Тези дни ще пробвам да стартирам PHP калкулатора с NetBeans, тъй като антивирусната ми програма не допусна стартирането на сървър чрез PhpStorm.
Относно изпита, ще трябва ли да стартираме сървър, за да тестваме задачите, или е достатъчно да копираме и вмъкнем кодовете в Judge, без да се налага да се стартира сървър ?
Поздрави,
RS
P.S. Нямам нищо против IDE-тата на JetBrains, просто имам някои затруднения с тях.