Взимане стойност от двуизмерен масив за използване във функция
Здравейте. Въпросът ми е относно курсът PHP Web Development Basics, урокът за функционално програмиране. Задачата е да се използва array_filter(), като трябва да вземем стойността на ключа 'години', когато е по малък от 11.
с foreach цикъл получавам резултата, дори без функцията array_filter(), но не знам какви стойности да използвам във array_filter(), за да получа решението ето входа:
$animals = [
[ 'name' => 'Waffles', 'type' => 'dog', 'age' => 12],
[ 'name' => 'Fluffy', 'type' => 'cat', 'age' => 14],
[ 'name' => 'Spelunky', 'type' => 'dog', 'age' => 4],
[ 'name' => 'Hank' , 'type' => 'dog', 'age' => 11],
];
Изхода трябва да е по същия начин, като елиминира кучетата, който са под 11 годишна възраст.
OFF TOPIC: И другият ми въпрос. Скъсах с Бил Гейтс и сега съм на Mint Cinnamon, но като имам грешки по кода, в //localhost/ ми показва просто бял екран. Как да получа error message от сорта, което получавах в Windows Ha Chrom-a
/използвам firefox/:
Warning: A non-numeric value encountered in C:\ ...\array_filter.php on line 5
Благодаря за вниманието!
Благодаря ти за отговора. Но като задам функцията по този начин ми принтира целия масив. Порових се дълбоко в нета и със следната функция получих искания резултат:
print_r(array_filter($animals, function($old) {
if ($old['age'] > 10 && $old['type'] == 'dog') {
return "<br />";
}
}));
нямам идея защо съм сложил така ретърна, но ако няма стринг в него програмата не работи :D
Търсиш това.
С <br /> работи, понеже string със съдържание (каквото и да било), auto cast-нат към bool дава true, но целия if е излишен.