Judge question
Здравейте,
Реших да направя
Problem 4. Beverage Labels
Write a program, which reads a food productname, volume, energy contentper 100mland sugar content per 100ml. Calculate the energyand sugar contentfor the given volumeand print them on the console in the following format:
Name – as per the input
Volume – integer, suffixedby “ml” (e.g. “220ml”)
Energy content – integer, suffixedby “kcal” (e.g. “500kcal”)
Sugar content – integer, suffixedby “g” (e.g. “30g”)
На Java, но ми дава грешка при част от тестовете. Ето това е сорсът, който ползвам
Същият сорс написан на C# ми минава без никакви проблеми.
Подозирам че е заради формата на текст-а, тъй като double-те ми излизат с .0 на края съм форматирал изходът си, но не мога да съм сигурен, че заради това ми гърмят част от тестовете, тъй като когато ида на детайли ми излиза само:
Zero test #1 (Correct answer)
The zero tests are not included in the final result.
Time used: 0.049 s
Memory used: 6.68 MB
Zero test #2 (Correct answer)
Time used: 0.043 s
Zero test #3 (Correct answer)
Time used: 0.051 s
Test #1 (Incorrect answer)
Time used: 0.031 s
Test #2 (Incorrect answer)
Time used: 0.045 s
Test #3 (Incorrect answer)
Time used: 0.031 s
...
Без да мога да видя някакви детайли от самите тестове.
Въпросът ми е има ли начин да видя какви тестове са се пускали и съответно какво не е наред.
Здр,
Направих друго. Проверявах дали числата са цели и ако са цели каствам double-те към int и тогава нямаше проблеми.
Интересно ми е дали ако на изпита решим да пишем на различен от C# език ще имаме същите проблеми.
Понеже мн повече време би заминало да се докара output-а да мимикира този на C#, отколкото да се решат самите задачи.
Да, това с проверките също е вариант, примерно x % 1 == 0 е интересен начин за това (връща true за цяло число). Иначе за изпита поне би трябвало да са съобразени тези неща, но може би ще е добре да се включи и някой колега, който е решавал изпити на Java. Все пак бих ти препоръчал да си пишеш на C#, защото е по-лесно и удобно да се работи на езика, на който се водят лекциите. Също така дори и да си решил твърдо да продължиш с Java, ще ти е полезно да се запознаеш със C# и да имаш база за сравнение с Java-та след това.