Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият.
Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание.
Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
честно 3 метода? като можеше просто да го overide-неш :Д и като ги гледам на колегите им е малко рано за тея неща :Д а и 3 метода за 3 цени като могат да се направят в 1 или с мultiple out? то е хубаво да се правят методи ама и чак толкова дробене е малко безумно.Ти една логика я разбиваш на 3 което е wtf целта на 3те ти метода е една и съща няма смисъл от 1 метод да се правят 3...
Приемам всичките забележки - това решение го правих преди 3 месеца и вероятно съм ги изнесъл с CTRL+. само за четимост
Иначе го шернах заради оригиналния постер - да види варианти да ползва вложени цикли
Голямо благодаско :) Тоя интервал никога нямаше да го видя.
колега мога ли само да те попитам как определи процентите ? 0.90, 0.85 и 0.95 ? благодаря предварително и се извинявам за елементарния въпрос
ами имаш 5% discount тоест като умножиш сумата по 0.95 ще получиш числото което ти трябва по същата логика е за 10% 0.90 и 0.85 за 15% а защо е така защото
10% от 100 е 10 тоест трябва да ти остане 90 ами ок аз ако умножа това 100 * 0.90 пак се получава същото. това стои зад тези числа
Eдин съвет към всички ако ви е трудна логиката отначало да я направите пробвайте с такива прости примери ако работи при тях ще работи и с по сложни числа.Е като правех моето решение което пуснах за хотела и там ми отне около 30 мин докато се усетя че първо се маха free night и тогава се прави discount.Но стана бързо защото разбих нещата на прости числа и тествах всички възможности и ги хванах.след около година тези от вас които оцелеят ще се учите да го правите това същото с unit tests. Никои не пише бъг фрее или перфектен код нито вашите колеги нито лекторите разлика е само че ние знаем какво чупим а вие се учите тепърва и свиквате кое какво и къде.