Data Visuallization. Exploratory Data Analysis. Quiz question
Здравейте,
Докато правих куизовете се натъкнах на един въпрос, на който имам нужда от съдействие за тълкуването. Въпроса е:
"Cost Over Time:
What is the general behaviour of the cost of a power plant over time?"
В данните име една колонка data - датата на издаване на разрешение за строеж; и колонките t1 И t2, съответно времето между подаване на заявление за разрешение и издаването на разрешението и времето между разрешаване на строежа и издаване на лиценз за опериране.
Въпроса ми е кое точно време искаме да съпоставим с цената?
Предполагам времето, което търсим е датата на разрешение за строеж и тук възниква втория ми въпрос:
Как бихте превели: "The data are measured in years since January 1 1990 to the nearest month."? - тоест как се чете примерно датата 67.83?
Благодаря предварително.
ако трябва да сме честни на тоя въпрос може да се отговори и по нормална логика дори без код. Но колегата искаше да научи нещо ново а идеята на курса е да ви покаже нещата а колко вече дълбоко ще закопаете в нещата си е лично решение. Сега по-нататък примерно има в тестовете един въпрос когато ви показва basemap ще ми е интересно колко човека ще се сетят какво се иска.:Д в нашия курс бяхме точно 5-6 и Данчо ресетна въпроса :Д накрая :Д