06. Bank Number Generator
Здравейте, опитвам се да реша изпитна задача. От изпит 28.04.2018-29.04.2018, https://judge.softuni.bg/Contests/Practice/Index/989#11 но не мога да разбера как да завъртя b,c,d. в условието е обяснено че трябва да са букви. когато въведа char b например не ми дава да Console.WriteLine.Ако го направя string пък не мога да завъртя цикъла. Иначе задачата е интересна, надявам се да ми помогнете за да успея да я реша.
Това което не мога да направя е следното. В задачата е написано, че буквите b,c,d са с вход от конзолата. И трябва да съдържат буква. Тоест ми трябва char или string b = Console.ReadLine(); с променливата b трябва да се върти в цикъл на който входа се подава от конзолата тоест от буква примерна a или b до z.
• Елемент 1: число от a до 99,
• Елемент 2: главна буква от b до 'Z' ,
• Елемент 3: малка буква от c до 'z',
• Елемент 4: главна буква от d до 'Z' ,
• Елемент 5: число от e до 10.
Входът е следния:
• Първи ред: a – цяло число в интервала [10...99]
• Втори ред: b – буква от латинската азбука [A…Z]
• Трети ред: c – буква от латинската азбука [a…z]
• Четвърти ред: d – буква от латинската азбука [A…Z]
• Пети ред: e – цяло число в интервала [10...99]
• Шести ред: N – цяло число в интервала [1...100]
не мога да напиша смислен код за втори трети и четвърти ред.
Мисли за тези символи като за цели числа, то те са си цели числа де... Мисли за входа, като за число, примерно 10 Y y Y 20, би било 28884 в някаква въображаема система или пък ACCCB в друга. Както след 28884 идва 28885, така и след ACCCB ще бъде ACCCC и ще е по-лесно за разбиране. Използвай инфото от по-горе.
Ето ти едно решение. На мен ми се струва по-четливо без много вложени цикли.