PHP, MySQL - Промяна на колона в базата данни, само ако полето е променено
Имам HTML форма с 70+ полета за промяна на колони в таблица. HTML формата съдържа текстови, числови и select полета. Когато редактирам някое от полетата и изпратя формата, полето което съм променил се update-ва в базата данни, но другите се презаписват с нули. Как бих могъл да направя проверка с PHP кое/кои от полето/полетата е/са попълнено/попълнени за да може да се актуализира само тяхната информация?
Пробвах със isset, !empty и т.н., но явно нещо аз бъркам в синтаксиса.
Другият вариант е със javascript още при зареждане на страницата да попълня полетата, за които вече съществува стойност в базата данни, така при събмит ако полето не е променено ще се актуализира със същата информация. Как би могло да стане това?
Ето кода за събмитване на формата:
В query-то set-ваш всяка една променлива без проверки дали да празни или не.
Няма да коментирам за другите мазала в кода...
На мен ми е ясно какво правя, ако имаш нещо да кажеш по въпроса, пиши, ако не, не спами. Нали точно за това питам как да си направя проверките, защото не ми е ясно, казах и как съм опитал да ги направя и не се получава, кое не разбра?
колега, определено не ти е ясно какво правиш
А защо просто тези полета в HTML формата ти не приемат първоначално стойностите от базата данни? Така няма да ти се получава загуба на информация при POST-а, защото си редактирал само 1 от стойностите - примерно.