Помощ! C++
Някой би ли ми дал съвет как да съставя програма, която по въведено цяло число от клавиатурата, число в интервала [-2 на степен 32, 2 на степен 32-1] и цифра, извежда на екрана броя на срещанията на цифрата в десетичния запис на числото.
Някой би ли ми дал съвет как да съставя програма, която по въведено цяло число от клавиатурата, число в интервала [-2 на степен 32, 2 на степен 32-1] и цифра, извежда на екрана броя на срещанията на цифрата в десетичния запис на числото.
Здравей, това за което се сещам, приеми входа като стринг и после търсиш срещанията, може и да прехвърлиш стринга във vector<int> и да ползваш std::count , като си инклуднеш <algorithm>
Вар.2, също можеш да работиш със стринга, като го обходиш до края с while (pos != string::npos) и търсиш str.find(searchStr), където searchStr ще ти е търсеното число в стринг вариант
Благодаря за отговора, но бях забравила да напиша, че имам изискване да не използвам стринг
Ако използваш стринг става на два реда с count(). Иначе трябва да използваш целочислено деление и да проверяваш всяка цифра дали е еднаква с търсената.