Става въпрос за PHP
От няколко седмици се мъча да разбера защо функцията readline не ми работи в конзолата
От няколко седмици се мъча да разбера защо функцията readline не ми работи в конзолата
Какво означава „не ми работи“? Какво връща (изписва), например когато изпълниш следното:
<?php
$myInput = readline("Напиши нещо!: ");
printf("Ти въведе: %s\n", $myInput);
?>
когато напиша
<?php
$a = readline();
$b = readline();
echo $a*$b;
или каквато и да е функция свързанаа с readline ми дава че имам грешка на 3ти ред в конзолата немога да пиша заради тази грешка
Да де, но какво пише (каква е грешката)?
Сега го погледнах, на този код, който си дал, няма как да не ти даде гршка, понеже четеш „string“, а след това изпозваш умножение. На моя код дава ли ти някаква грешка?
Fatal error: Call to undefined function readline() in C:\xampp\htdocs\borko\danostane.php.php on line 3
и на твоя ми дава същото
да но как да не ми дава грешка на стринга както висчки го пишат и им се получава аз пишейки го по съшия начин и нищо не става
Хм, изглежда твоята версия не поддържа тази функция. До колкото успях да разбера, това е било така преди за старите Уиндоуси, но вече би трябвало та го има. Да не би да си пропуснал нещо при инсталирането? Опитай да го преинсталираш, ето инструкции. Ако пак не стане, задължително помоли лектора да намери решение на този проблем, иначе ти , ако не можеш да си изпълняваш скриптовете, няма да научиш нищо.
Благодаря ти много за помоща ще опитам всичко