While-Loop - Exercise- 01. Old Books
Здравейте, някой може ли да ми каже защо на последния нулев текст ми прескача книги и не брои всички? Имам работещ друг код, но искам да разбера защо този не работи :-)
https://pastebin.com/0bkE7Jaj
1. Старата Библиотека
Ани отива до родния си град след много дълъг период извън страната. Прибирайки се вкъщи, тя вижда старата библиотека на баба си и си спомня за любимата си книга. Помогнете на Ани, като напишете програма, в която тя въвежда търсената от нея книга (текст) и капацитета на библиотеката(цяло число). Докато Ани не намери любимата си книга или не провери всички книги в библиотеката, програмата трябва да чете всеки път на нов ред името на всяка следваща книга (текст), която тя проверява.
- Ако не открие книгата да се отпечата на два реда:
- The book you search is not here!"
- "You checked {брой} books.
- Ако открие книгата си се отпечатва един ред:
- You checked {брой} books and found it."
Примерен вход и изход
|
|
|
Troy 8 Stronger Life Style |
You checked 2 books and found it. |
Книгата, която Ани търси, в случая е Troy, а библиотеката съдържа 8 книги. Първата е Stronger, втората е Life Style, третата книга е търсената – Troy и програмата приключва. |
The Spot 4 Hunger Games Harry Potter Torronto Spotify |
The book you search is not here! You checked 4 books. |
Книгата, която търси Ани е "The Spot". Библиотеката съдържа книги. Първата е Hunger Games, втората Harry Potter, третата Torronto, а четвъртата Spotify. Понеже няма повече книги в библиотеката четенето на имена приключва. Ани не намери книгата, която търсеше. |
Bourne 32 True Story Forever More Space The Girl Spaceship Strongest Profit Tripple Stella The Matrix Bourne |
You checked 10 books and found it. |
|