Проблем
Здравейте! Почнах да се упражнявам по изминалите изпити на Programming Basics with Java Script в Judge системата и стигнах до задача Oscars Ceremony. Написах си сорс код и ми работи като го пусна в Visual studio Code, но като го пусна в Judge системата ми дава, че е грешен(0/100) и ми изписва следното:
console.log(sum.toFixed(2))
TypeError: sum.toFixed is not a function
а кода ми е следния: https://pastebin.com/KperY6Ag Прегледах си кодовете и на другите задачи, които съм писал и друг път съм го правил по същия начин и не ми е давал такъв проблем. Моля, кажете ми къде греша. Благодаря!
Благодаря! Почти нищо не разбрах от отговора, но сложих едно Number пред input и Judge взе, че ми го прие! Благодаря за помощта!
input-a който колегата ти обяснява са данните ,който вкарваш за тестовете. Там долу където извикваш функцията нали подаваш числа(конкретно за тази задача). Обаче javascripta приема всичко като стринг(демек текст) и за да работи с числа ти трябва да му кажеш виж ей тва input не е стринг, а число. Как става това? Пред input слагаш Number и javascripta вече знае че това което си му дал е число. Става и като сложиш плюсче пред inputa вместо Number. A .toFixed работи само с числа а в твоя случай му подаваш текст и гърми. Стана ли малко по ясно ?
Да, така го разбрах напълно. Благодаря за детайлното обяснение!