Въпрос за Inches to Centimeters
Здравейте задачата е проста "конвертор инчове в сантиметри" , но услови е да се показва нилата след след десетиците (пример 7,70 ). Каква е командата да се показва тази нула в крайния ми отговор ?
Здравейте задачата е проста "конвертор инчове в сантиметри" , но услови е да се показва нилата след след десетиците (пример 7,70 ). Каква е командата да се показва тази нула в крайния ми отговор ?
Здравей,
Видях, че колегата ти е отговорил но исках да допълня нещо. Има и друг начин за това. Его го синтаксиса
double num = 7.7;
Console.WriteLine("{0:f2}", num);
Който и от двата начина да избереш няма никакво значение. Просто използвай това което ти е по-удобно за писане.
Идеята е следната с f:(x) казваш колко знака искаш да видиш след десетичната запетя. В твоя случай са две и за това ти трябва f:2, ако трбвада да закъглиш числото 12.12345 до третия знак => исползваш f:3, това ще върне 12.123. Имай в предвид, че тази операция закръгля числата. Примерно ако дадеото число 12.12345 искахме да го закъглим до четвъртия знак т.е. f:4 то върнатия резултат няма да 12.1234 а ще е 12.1235.
В моя пример ("{0:f2}", num) нулата отговаря на първата променлива след " " в случая това е num. По този начин можеш да изброяваш и повече променливи. примерно ако имаш:
double n1 = 98.1234;
double n2 = 76.4323;
Console.WriteLine("Number n1 = {0:f2} number n2 = {1:f2}", n1, n2);
това ще върне: Number n1 = 98.12 number n2 = 76.43
Поздрви,
Боби
Здравейте.Това ми е програмата и на мен също ми изписва да сложа 0:
Zero test # 0 (Неправилен отговор)
Нулевите тестове не са включени в крайния резултат.
Показване на входа
Очакван изход:12.7 0
Вашият изход:12.7
Благодаря предварително!
Здравей,
с радост щях да ти помогна но за съжалеие съм безсилен защото въпроса ти е за Java.
Прредлагам ти да си зададеш въпроса в нова тема, така колегите ще могат да го видят и да ти отговорят.
Подрави,
Боби
Благодаря за съвета!
Здравей,
System.out.printf("%.2f", centimeters);
Може да го видиш и в презентацията: https://softuni.bg/trainings/resources/officedocument/39488/presentation-programming-basics-with-java-april-2019/2331