WINDOWS 7 ADMIN PASSWPRD
на работа ползваме win7 - > логвам се с user(права .... даже немога да си променя дата и часа) супер изнервящо е ползваме INTRANET ...
вбесяват ме с това да не се ползва internet на работа ... всичко което искам е една електронна таблица
да си смятам продукцията за смянта, те искат по SAP справки (ама това е толкова бавно че 10мин се счита за бързо), нямам Exel няма нищо ... разчитам на едни справки който стават за 10мин. а на мен ми искат отчета за 5 мин.
как да се логна като admin и да ползвам google.docs
все има някой начин да се видят паролите
Здравей, ще ми обясниш ли пак за криптирането и невидимите пароли, след като гледаш видеото? :D А това е сайта на проекта при желание и него разгледай.
@d.georgiev.91
На сайта ясно пише, че се използват Rainbow tables, списък с предварително изчислени хеширани стойности. Т.е., паролите определено не се пазят в plaintext от Windows, но голяма част от тях могат да се възпроизведат от хеша.
За доказателство може да пробваш някоя 20-символна парола (максималното поддържано от ophcrack е 9 като гледам сайта).
За да се защитят, паролите в Windows NT+ се разделят на два 7 байтови ключа, след което всяко парче се криптира (с DES предполагам). След това се конкатенират и хешират с MD4 в SAM. С оглед на това ще ти трябват много ресурси за да декодираш силна парола. Ако тя е с миксирани букви и цифри и знаеш хеша, ще ти отнеме 1 месец за да я разбиеш. Успех с видеата в YouTube и намирането на rainbow таблица за това