Chairity Campaign - упражнение номер 6 в "Първи стъпки в програмирането"
Здравейте , ето това ми е кода :
import java.util.Scanner; public class CharityCampaign { public static void main(String[] args) { Scanner scan = new Scanner(System.in); int days = Integer.parseInt(scan.nextLine()); int bakers = Integer.parseInt(scan.nextLine()); int cakesPerBaker = Integer.parseInt(scan.nextLine()); int wafflesPerBaker = Integer.parseInt(scan.nextLine()); int pancakesPerBaker = Integer.parseInt(scan.nextLine()); int cakePrice = cakesPerBaker * 45; double wafflesPrice = wafflesPerBaker * 5.80; double pancakesPrice = pancakesPerBaker * 3.20; double totalIncomePerDay = (cakePrice + wafflesPrice + pancakesPrice) * bakers; double totalIncome =totalIncomePerDay * days; double totalIncomeWithoutExpenses = totalIncome - (totalIncome / 8); System.out.println(totalIncomeWithoutExpenses); } }
В IntelliJ всичко работи , но като го поставя в judge ми дава 0/100. Какъв е проблема според вас ?
Така , мисля че разбрах къде ми е грешката но не знам как да я оправя. В условието е написано че резултатът трябва да се форматира до втора цифра след десетичната зепетая но при мен в intelliJ когато втората цифра след десетичната запетая е 0 то тя не се изписва и изглежда по този начин - 137687.2 , а явно трябва да е 137687.20 , та как да изкарам тази "0" ?
import java.util.Scanner;
public class CharityCampaign {
public static void main(String[] args) {
Scanner scan = new Scanner(System.in);
int days = Integer.parseInt(scan.nextLine());
int bakers = Integer.parseInt(scan.nextLine());
int cakesPerBaker = Integer.parseInt(scan.nextLine());
int wafflesPerBaker = Integer.parseInt(scan.nextLine());
int pancakesPerBaker = Integer.parseInt(scan.nextLine());
double cakePrice = cakesPerBaker * 45;
double wafflesPrice = wafflesPerBaker * 5.80;
double pancakesPrice = pancakesPerBaker * 3.20;