[Technical Issue] Java Basics - Selection Sort - Algorithm
Колеги, пробвам се да реализирам алгоритъма и ми сортира правилно но изглежда го въртя повече пъти и след като ми ги е сортирало веднъж продължава да ми разменя елементите(това е алгоритъма както аз съм го реализирал), та въпроса ми е някои може ли да каже каква проверка да сложа да чеква кога масива е вече сортиран?
Ето го и кода:
В книгата по C# от главата за масиви имап да имплементираш 3 сортиращи алгоритъма. Най-вероятно и в книгата по Java ги има.
Сега като ми написа веднага ми светна крушката :) Чета въведение в програмирането с Java и това са от задачките след главата за масиви, има и "merge sort" "quick sort" а също и за двоично търсене, но ако някой знае за добра книга да каже, мисля че ще е полезно.
Специално за алгоритми има една задължителна(според мен). Примерите в нея са на Java. Но честно казано досега не съм имал време да се занимавам с нея обстойно.
ПС. Между другото защо имам право да си отбележа собственият отговор като Best answer. Това няколко пъти вече го забелязвам и си мисля, че е някакъв бъг?
@ttitto
Имаш опцията но в действителност не можеш да е ползваш ако не се лъжа. Все пак няма много логика сам да е избираш като best answer ;)
@felix_de_suza
Ще ти препоръчам Алгоритми++. Според мен това е четиво, което всеки програмист трябва да е прочел.