Игра на имена
здравейте,имам пробем със задачата Игра на имена от изпита през юли 2019. Порблема е, че имам затруднение с четене на число и стринг в while цикъла или не печата точките както трябва:( Ето ми го кода https://pastebin.com/nR7AMh11, а ето го и условието на задачата:
Задача 6. Игра на имена
Иван е измислил нова игра в която да се състезава със своите приятели. Вашата задача е да напишете програма за играта. Всеки играч написва името си, след това за всяка една буква от името си написва по едно цяло число, ако числото съвпада с ASCII стойността на съответната буква, играчът получава 10 точки, в противен случай, получава само 2 точки. Победител е играчът с най-много точки в края на играта. В случай, че двама играчи имат равен брой точки, печели този, който втори е достигнал резултата.
Вход
До получаване на командата "Stop" се чете по един ред:
- Име на играча с дължина n - текст
За всеки играч се четат n на брой реда:
- число – цяло число в интервала[0…127]
Изход
Да се отпечата един ред в следния формат:
- "The winner is {името на победителя} with {точките на победителя} points!"
Благодаря ви много! получи се:), още се затруднявам на вложените цикли и с while цикъл когато трябва да четем стринг и число :(
Моля, радвам се, важното е, че се е получило. Постепенно ще бъде усвоен и този материал, няма страшно, а един ден ще пишеш тези цикли дори без да се замисляш. Нужно е постоянство и човек да не се отказва обаче.