Стаж или джуниър като първа работа след завършена пътека в Софт Уни?
Здравейте, имам нужда от следния съвет, наскоро завърших цялата пътека в Софт Уни по Уеб програмиране със C# и от известо време се подготвям за интервюта, предогарям си стари неща, все още не се чувствам уверен, че ще се справя с тежките интервюта, които предстоят, дори не знам какво представляват, нещо много се наплаших докато гледах разни семинари на тези тема :D.
Въпросът ми към вас е следният, има ли смисъл да пробвам стаж, има много фирми, които търсят стажанти като в обявата пишат, че ако преминеш успешно стаж да речем от порядъка на 3-4 месеца или повече, след това може да ти предложат работа. Всички стажове са платени, но доколко ще се занимават сериозно с мене или просто ще им бъде досадно някой новобранец стажант да им се пречка :D Някой ако има опит с търсенето на първа работа, ще се радвам да ми даде някакви съвети и насоки ако е бил в моето положение. Времето лети, имам чувството, че ще забравя доста от нещата, засега реших да започна да преговарям някои стари неща колкото да не ги забравям и като подготовка за интервюта.
Thank you very much for your advice, it will help me. I am aware that the competition for junior positions is already huge and I need to prove myself with as much knowledge as possible to get a chance for a position. I started watching a video on Data Structures, but by the time I get to the more complex structures like trees, I'm starting to get a little overwhelmed and I guess I'll really have to take courses.
During this time, I'm thinking of applying, I don't have experience with going to interviews, and that's why I'm thinking of applying for internships as well.
Glad to have helped. Try following these videos by Ivo and complete the whole C# + Angular project before going to any interview =>
;-)
Thanks, I will watch the video especially for Data Structures, for the other I'm not sure if it will help me because I haven't studied Angular