[Homework] Java Basics - Introduction to Java - May 2014
Домашното вече е качено в системата - цък, или си го свалете оттук
Доста търсене в нета ми се наложи, предвид, че няма лекция още (освен презентацията).
7.Console-Based-Compilation (Под windows среда):
1. cd до директорията или през file explorer, shift + десен бутон + open new command prompt window here
2. set path=%path%;C:Program Files\Java\jdk1.8.0_05\bin
3. javac SumTwoNumbers.java
4. java SumTwoNumbers
10. Доколкото разбирам се прави jar с jar -cf име файлове и след това се отваря с java -jar файл, но не съм много сигурен, нека някой да даде по-точно обяснение.
Сложи пред for цикъла:
s.nextLine();
и ще се оправи.
Извинявай за това, което ще те попитам, просто съм начинаеща с Java... можеш ли да ми обясниш защо така е вярно и имаш ли някаква идея защо не са активни бутоните при Debug?
Един колега по-назад в темата е писал каква е причината - един цитат от stack overflow:
The problem is with the input.nextInt() command it only reads the int value. So when you continue reading with input.nextLine() you receive the "\n" Enter key. So to skip this you have to add the input.nextLine(). Hope this should be clear now.
Тоест - при четене на инт се прочита само инт-а. И за следващото четене на NextLine остава натиснатия след четенето на инт Enter - т.е. нов ред. Затова с едно празно четене с s.NextLine() ще прочетеш този Enter и при следващо четене ще хванеш следващия реален input.
Слагаш ли Breakpoint в кода и влизаш ли в Debug переспективата?
Благодаря ти :)
Да, слагам, но просто не става и не разбирам защо...
Утре мога да погледна през teamviewer ако искаш. Може да ми пишеш на скайпа в профила.