[Exam Problems] C# Basics - 10 April 2014
Здравейте,
Забелязах че вече е пуснато домашното в страницата на курса и виждам, че са включени задачите от един от изпитите. Препоръчвам всеки да се опита да ги реши, а за да може да проверите решенията си, може да практикувате самия изпит от Judge Softuni.
Тъй като вече са качени решенията на самото домашно в тази тема, заедно с всички останали домашни от курса по C# Basics, няма да качвам тях, а само задачите от Exam problems. Добавил съм обстойни коментари на всяка стъпка от задачите, с цел да е по-ясно какво правя. Имайте впредвид, че решенията са мои, така че едва ли са оптимални. Приемам съвети и критики, даже бих бил благодарен.
Ето въпросните решения:
01.Joro The Football Player
02. Half Sum
03.Sunglasses
04.Nine Digit Magic Numbers
05.Bits Inverter
Здравей,
В началото и аз съм бозил бая пред обикновени задачи и с помощта на гугъл съм си решавал домашните (без изпитните задачи) за около 8 часа, а в най-лошия случай 2-3 дни.
Не се притеснявай ако не можеш да решиш задачите от изпити. Аз почнах да ги решавам едва когато приключих със всички домашни. Дори тогава, не можех да ги правя веднага. В началото изкарвах по 200-300 точки, но с всеки направен изпит, се подобрявах.
Честно казано, ако целта ти е да бъдеш приет, дори и да не се справяш толкова добре, можеш да бъдеш приет просто защото летвата не е чак толкова нависоко :)
Притеснява ме това, че ако бъда приет, няма да издържа на темпото и ще изостана, затова искам да стартирам с подходящи начални знания.
Доколкото съм разбрал, ако науча добре ниво 0 и програмирането и логиката на C#, ще ми е доста по-лесно по-натам. И като цяло, приемане и завършване не ми е генералната цел, а обучение докато стигна подходящо ниво за започване на работа в сферата и след това надграждане.