Проблем със запаметяването на psd файл
Здравейте на всички!
Два дена се мъчих да направя moke-up и сега при последни промени се оказа, че не мога да го запаметя, понеже е станал над 2ГБ... Очевидно нещо съм пропуснала да направя.
Здравейте на всички!
Два дена се мъчих да направя moke-up и сега при последни промени се оказа, че не мога да го запаметя, понеже е станал над 2ГБ... Очевидно нещо съм пропуснала да направя.
Пробвай да го запишеш в PSB.Toй е за по-големи проекти.
Така е, за документи над 2ГБ формата е PSB, но по-добре опитайте да го намалите. Или резолюцията е много голяма, или има много слоеве и смарт обекти. Така или иначе, 2ГБ не е добре, нито колегите ще го проверят, нито някой ще го купи :)
След махането на излишните смарт обекти, размера стана 1.72ГБ. Иначе резолюцията ми е 250 ppi, както е по условие. Остана да почна да трия слоеве... :(
Ако имаш смарт обект, който не е задължително да бъде такъм, можеш да го растеризираш. Това ще намали големината на файла.
Има вариант и да си остане смарт обект. Но, ако съдържа прекалено много пиксели, редактирайте го, като го ресемплирате на по-ниска (достатъчна) резолюция. Например, импортвате картинка с 10 000х5 000 пиксела и я правите смарт обект такава, каквато е. Цялата информация за тези пиксели се пази, но на вас са ви достатъчни 2000х1000. Променяте със Image Size (вътре в смарт обекта) и размерът на файла (на основния документ) намалява драстично.
Това определено е по-добър вариант.
Това определено е полезна информация. Благодаря!
Знам, че .psb ще ми оправи проблема, но по условие в домашното трябва да запазим в .psd файл, т.е. не бива да е толкова голям файла.
Аз работех с много големи изображения и след като до направих с параметрите.които се изискват стана 74мб.Не мога да разбера какво толкова си правила за да набъбне на 2гб,което е страшно много за такова нещо.А и едва ли е проблем ,че ще го запишеш в PSB.В крайна сметка е важно какво си свършила.Някакви съобщения,грешки връща ли ти ФШ? Скрач дисковете имат ли място? Системния дял има ли свободно място.Проблема може да е от всичко.
Имам достатъчно място на компа. Изкарва ми грешка, че файла е достигнал 2ГБ-я лимит и, че не може да се запамети такъв голям файл. Мисля, че съм омазала нещо с параметрите... Още като зададох в началото А4 формат, 250pii, в AdobeRGB ми изписа, че файла е 1.08ГБ...