Jedi Code-X
Някой решил ли е Jedi Code-X, ако може да сподели решението, че само на 80 точки я докарвам!
Някой решил ли е Jedi Code-X, ако може да сподели решението, че само на 80 точки я докарвам!
Някой може ли да ми обясни защо pattern-a [^A-Za-z] ми дава 80т. а (?![A-Za-z]) - 100т ? като и 2-та за мен са еднакви
Да разгледаме ситуацията в която имаш патърн %&= и текст %&=Iva%&=nco1asd
с регекс от вида %&=([A-Za-z]{3})([^A-Za-z]) ще ти мачне Iva, но няма да хване следващата група, тъй като изключващата ще хване % като втора мач група а няма да го приеме като част от патърна и да проверява след него. Като използваш negative lookahead той ще мачне всички резултати в текста които отговарят на патърна с регекса, след проверка на какво завършват. Общо взето може да приемеш, че lookahead и lookbehind задават някакво условие за валидация на мачовете, докато изключващата група е просто друг вид регекс. Мачни ми всичко което не съдържа букви A-Za-z. А ние не искаме нов мач а просто да зададем условие за валидност на нашия си.... И аз не се разбрах как го обясних, ако не ме разбра ще се опитам отново да ти го обясня :(
Успех
А това само аз ли не виждам къде е написано в условието ?
Тук сме обсъждали задача от Юни 2016. Ако решаваш задача от друга инстанция на курса може да има различно условие!
Колеги, знам че тази задача тук е решавана на Java, но няма тема за нея на C# и реших да питам вас, тъй като вече сте я решавали, а C# <-> Java не е кой знае каква разликата в кода.
Това е моето решение: https://pastebin.com/SKr5FZyw
Дава ми 80/100 и не мога да разбера къде греша. Проверявах 2-та си pattern-а с кода на Java и ми изглеждат напълно еднакви, след което пробвах да да принтирам накрая с логиката от вас написана на Java, като разбира се я преправих на C#, но отново не иска да ми даде 100/100 и не разбирам къде греша!
Някой може ли да погледне кода ми и да помогне!
Трябва да четеш редовете в StringBuilder, когато имаш матч в края на реда и следващия започва с непозволен символ negative lookahead- a трябва да го отхвърля. Щеше да е хубаво в условието да го посочат...
Благодаря, помогна ми!
това е моето -> http://pastebin.com/hNzwryA2