Windows Forms - Background colors; иска метод и не приема кода
Опитвам се да задам на експерименталното ми програмче определени цветове, та като го пусне човек под Уиндоус 8 или 10, да си остане с цветовете, които аз искам, а не всичко да излиза черно. В MSDN помогнаха малко, но един от кодовете Visual Studio го подчертава и в алтернативната подсказка пишеше, че трябвало да въведа метод. Странното е, че кода за етикетите го прие без никакви оплаквания, само за фона на прозореца (зеленикаквия цвят) се запъна и не мога да разбера защо ми иска метод за цвят.
Точно за този раздел е.
А VS прие BackColor, обаче под Windows 8 програмата пак не излиза както трябва. LawnGreen цветът се запази, но формите за попълване пак са си черни и понеже цветът на текста също е черен, текстът е нечетяем.
Защо си мисля, че на всички останали цветове правиш операцията върху инстанции, а тук във Форм1 го правиш статично? Има ли такова статично поле този клас? Да не би да имаш предвид this.BackColor?
this.BackColor го отказва - this потъмнява и не да го компилира после.
Проблема обаче го реших с помощта на малко разяснение от един юзер в MSDN. Оказа се, че проблемът бил в това, че за цветове съм задал грешния жълт цвят. Когато избирах цветовете, намерих един жълт, който се казваше ActiveCaptionsText и тогава изобщо не ми хрумна, че това нещо има някаква специална функция и зададох него. Сега, след обяснението от MSDN, настроих всички цветове на Custom Yellow и програмата си излиза както трябва във всички ОС, а не само в Windows 7, както беше досега: