Programming Basics-Homework- Complex Conditions FruitShop спор със системата :)
Здравейте колеги,
обръщам се отново за помощ. решението на задачата ми FruitShop, освен,че ми изглежда вярно върви и без проблем при тест в конзолата. Системата обаче (judge), по една или друга причина не е на същото мнение и ми дава 22 точки..При проверка в детайлите става яно,че не успява да принтира резултата по неясни за мен причини. Пренаписах кода 2 пъти и няма подобрение в резултата.
Ето моето решението http://pastebin.com/9bJA6pe1
къде е грешката според вас?
koksi,много ни е идентично решението. когато пробвах да променя обаче моя код за да заприлича съвсем като твоя пак не получих същия резултат. приемам и твоето и решенията на другите колеги откликнали на запитването. интересно ми стана обаче,защо даваш value na var price =-1.0?
и на последния ред, не ограничаваме ли проверката за изпише error само ако е зададена грешна цена. въпреки,че системата приема твоето решение на 100%
Защото в случая се променя цената в зависимост от дните и плода, за по-голяма сигурност да не се обърка нещо си задаваме
една първоначална отрицателна стойност за цената( така сме сигурни, че тя наистина е грешна) и накрая сравняваме с нея. ако получим
отрицателна цена-значи нещо не е наред и трябва да преработим кода. А иначе в самата задача накрая си има подсказки, които ти казват как да реализираш кода.
ясно, мерси за разяснението :)